Fredsförhandlingar istället för upptrappning av kriget i Ukraina

Sverige ska förbli en fredsfrämjande nation istället för att förlänga krig genom att skicka dödliga vapen till Ukraina, menar signaturen.

ANNONS
|

Fredsförhandlingar måste snarast komma igång i Ukraina varvid även de berörda lokalbefolkningarna måste få ha inflytande. Sverige ska förbli en fredsfrämjande nation istället för att förlänga krig genom att skicka dödliga vapen till Ukraina. Vi ska inte bara ständigt få oss itutat synen från militära kretsar, USA-politiker och Nato-ledare, en syn som ibland mer liknar konspirationsteorier än fakta.

Sverige ska inte stödja en för oss européer destruktiv och ytterst riskfylld upptrappning av kriget. Och även vad Rysslands ledare framför måste redovisas för oss sakligt och utan censur. Den långsiktiga målsättningen måste vara att både Ukraina och Ryssland blir medlemmar i EU, varvid betydelsen av gränserna mellan länderna får mindre betydelse och minoriteternas rättigheter tillförsäkras.

ANNONS

Krig skapar död, lidande, förstörelse, hämnd, våldsamma tvångsrekryteringar, demoralisering, mobbning, ökade diktaturfasoner, ondska, lögner med mera på båda sidorna – ju längre ett krig pågår desto mer. Att elda på ett krig och hoppas på något oklart, men ytterst riskfyllt, är fel!

P.F.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS