Vi vill att barnen i skolåldern ska kunna vara i Norra Björke efter skoltid och vi kommer jobba för att hitta en sådan lösning, menar debattörer.
Vi vill att barnen i skolåldern ska kunna vara i Norra Björke efter skoltid och vi kommer jobba för att hitta en sådan lösning, menar debattörer. Bild: Hasse Holmberg/TT

Fritids är en viktig prioritering för att bo på landsbygden

Vi vill att barnen i skolåldern ska kunna vara i Norra Björke efter skoltid och vi kommer jobba för att hitta en sådan lösning, menar debattörer.

ANNONS

Replik på ”Ska fritids i Norra Björke stängas ner?

Socialdemokraterna och Vänsterpartiet har under de senaste åren visat att vi menar allvar med att hela kommunen ska leva där vi tagit beslut om en ny skola i Upphärad och en ny förskola, samt skola i Velanda. Nu förbereder utbildningsförvaltningen att lägga fram ett ärende till utbildningsnämnden om att avveckla fritids i Norra Björke. Vi har under flera år haft en politisk majoritet som möjliggjort för vårdnadshavare att kunna ha sina barn på fritids i Norra Björke.

Vi har lyssnat och tagit emot synpunkter från föräldrarna i Norra Björke och vi tycker fritids är en viktig prioritering för att kunna leva och bo på landsbygden. Vi har inte bytt ståndpunkt i frågan. Vi vill att barnen i skolåldern ska kunna vara i Norra Björke efter skoltid och vi kommer jobba för att hitta en sådan lösning som också är förenlig med lagstiftningen.

ANNONS

Sofia Andersson Dharsani (S),

förste vice ordförande utbildningsnämnden

Elena Miyawaki (V),

ledamot utbildningsnämnden

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS