Gått alldeles för långt med daltandet av fångar

Vad får fången för straff för att hen har rymt, hasch i strumpan eller rökt cannabis i cellen? Jo, en varning? Signaturen ställer sig frågande till detta.

ANNONS
|

Förundran över reportaget i TTELA angående Vänersborgs fängelse. Vi som är något äldre kan inte tro vad vi läser då upprepade brott mot fängelsets regler alltid bedöms som det inte varit något brott. Vad får fången för straff för att hen har rymt, hasch i strumpan eller rökt cannabis i cellen? Jo, Kriminalvården beslutar att ge hen en varning? Vad innebär denna varning?

Varför får inte hen ett straff som svider? Ge fången dubbla straff, som ska avtjänas på en sluten avdelning (i ett riktigt fängelse) på ”vatten och bröd”, Då kanske det blir lite lugnare på en öppen anstalt som Vänersborgs ”fängelse”. Om fängelse inte finns i tillräcklig omfattning, bygg då omedelbart fler.

ANNONS

Kommer dessa kriminella individer kunna återanpassas till ett normalt liv där regler på arbetsplatsen måste följas? Hur skulle exempelvis all vårdpersonal alltifrån undersköterska till läkare som skiter i regler få fortsatt anställning då denna person riskerar tredje person stort lidande och kanske en för tidig död? Vill vi fortsättningsvis ha det på detta vis? Nej, inte jag och säkert inte en majoritet av Sveriges invånare – eller har jag fel?

Det har gått alldeles för långt i Sverige med daltande med fångar som begått brott.

Brottslingar som begått brott ska vara inlåsta punk slut

ANNONS