Grönsaker överhuvudtaget som inte är besprutade är bra att äta

Dessutom skrev jag att det är bra om det finns mat i skolan som tilltalar allas olika smaker. Trampade jag på någons tå? menar signaturen.

ANNONS

Replik på ”Köttkonsumtion ej bättre än vegetariskt ur miljöhänsyn”.

Jag vurmade inte för köttätande någonstans i min insändare, talade bara om vad som händer i jordens regnskog när de kapar ner regnskogen och odlar bland annat sojabönor. Jag har också läst om hur mycket vatten det går åt när de odlar olika slags grödor och det var inte bara sojabönorna som det gick otroliga mängder vatten till.

Dessutom skrev jag att det är bra om det finns mat i skolan som tilltalar allas olika smaker. Trampade jag på någons tå? Det är bedrövligt till vem som, som de odlar sojabönorna till. Men jag vet att lantbrukare i hela Sverige odlar mängder av bönor för/till foder för djuren, så det är ju en bra sak som påverkar miljön i rätt riktning.

ANNONS

Vad jag reagerar på är, hur folk hela tiden talar om vad bra, nyttigt, billigt och miljövänligt den vegetariska maten är, detta stämmer inte om du så slår knut på dig själv. Sen är det ju så, att all mat som odlas, tillverkas, eller kommer från djur inte alltid är bra.

All import av kött från länder utanför Sverige, skulle dras ner på om de inte kunde bevisa att djuren behandlats bra och att de inte har några sjukdomar som smittar och inte är behandlade med penicillin "ifall om att" de skulle bli sjuka.

Det skulle behöva kollas upp djur här i Sverige också, då det framkommit så många gånger att det varit djur (alla djursorter) som levt i misär på gårdarna de varit på. All mat som är processad, oberoende på om den är vegetarisk/vegansk eller kött är ju egentligen inte så bra att äta.

Grönsaker överhuvudtaget som inte är besprutade, är bra att äta, det finns så mycket vegetariskt mat som är gjord på grönsaker som är jättegott att äta, men att tvinga någon som inte vill ha det, är helt fel.

Din kommentar om kloakråttor och odlade insekter kommer kanske så småningom att bli sanning? Vem vet vad företag kommer på att göra om det blir kris och ont om mat någon gång? Det kanske går att processa vilket kött som helst? Insekterna finns ju redan!

ANNONS

Ser lite längre än näsan räcker när det gäller miljön

ANNONS