Väg 2027 mot Öresjö mellan Torsred och Svenäcker
Det framkommer att kommunen arbetar med planering av en grusad cykelväg mellan Ängens gård och badplatserna i Öresjö, menar debattören. Bild: Christian Flodin

Grusad cykelväg genom skog utan belysning till Öresjö – Moderaternas trygghet?

Det är både otryggt och dessutom inte ekonomiskt försvarbart att först bygga en sisådär bra cykelväg för att sedan bygga en som ska gå längs med bilvägen, menar Sofia Andersson Dharsani.

ANNONS
|

Året inleddes med att Trollhätteborna nåddes av beskedet att flera cykelvägar troligtvis kommer dröja innan de blir byggda. I en artikel i TTELA den 13 januari uttalar sig samhällsbyggnadsnämndens ordförande Jennie Bergius Eriksson (M) om att Öresjö kan få en sommarväg. Det framkommer att kommunen arbetar med planering av en grusad cykelväg mellan Ängens gård och badplatserna i Öresjö som skulle kosta tre miljoner kronor.

Detta är en ny inriktning om hur kommunen planerar färdvägar och även synen på trygghet, då denna cykelväg inte kommer vara belyst eller placerad bredvid en bilväg som brukar vara beaktningsvärt utifrån ett trygghetsperspektiv. Samtidigt går detta emot budskapet om ”Vi älskar det trygga Trollhättan” som användes flitigt av Moderaterna i valet 2022. Under många år har kommunen ordnat med badbussar till Öresjö för att möjliggöra för människor att smidigt kunna ta sig till en sjö på sommaren.

ANNONS

En grusad cykelväg genom skogen skulle troligtvis främst nyttjas av barn och ungdomar. Givetvis vill vi uppmana till mer rörelse, men detta är en otrygg cykelväg som föreslås där andra typer av brott och olyckor skulle kunna inträffa än som riskeras om man cyklar på bilvägen. Det är både otryggt och dessutom inte ekonomiskt försvarbart att först bygga en sisådär bra cykelväg för att sedan bygga en som ska gå längs med bilvägen. Vi tycker det är bättre att göra det rätt och riktigt från början i stället för att ta förhastade beslut.

Sofia Andersson Dharsani,

Socialdemokraterna

LÄS MER:Cykelvägen till Sjuntorp försenas: ”Oacceptabelt”

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS