Likt i flera andra svenska städer brände den högerextrema politikern Rasmus Paludan Koranen under sitt besök i Trollhättan.
Likt i flera andra svenska städer brände den högerextrema politikern Rasmus Paludan Koranen under sitt besök i Trollhättan. Bild: Christian Flodin

Håller inte med om svaret

Jag frågade i en insändare varför det bara finns högerextrema i Sverige. Vänstern är aldrig extrem. Och fick ett svar som jag inte kan hålla med om, menar signaturen.

ANNONS
|

Replik på Höger eller vänster är i mångt och mycket subjektivt.

Tydligen är vänstern alltid god, har allas lika värde som första tanke och anser det tydligen också vara en mänsklig rättighet att få bosätta sig i Sverige och få allt utan att några krav på motprestation får ställas.

De som betecknas som högern är däremot fulla med hat och hot mot andra. Respektlösa mot dem som kräver allt och är dessutom beredda med våld mot oliktänkande. Därmed är automatiskt de som anser att svenskar ska ha samma respekt och människovärde (även i sitt eget land) som övriga världen i övrigt att anse som högerextrema.

ANNONS

Den som tror på vänstern kan därför aldrig bli extrem. Och den definitionen har utan tvekan fastställts av personer långt till vänster. Antagligen utan att ens prata med någon från högern. Och därför är det inget som kan och får diskuteras.

Lennart

ANNONS