I samma takt som potatisen blivit dyrare har den också blivit sämre, menar Lars.
I samma takt som potatisen blivit dyrare har den också blivit sämre, menar Lars. Bild: Carin Rudehill

Handla potatis är att köpa grisen i säcken

I samma takt som potatisen blivit dyrare har den också blivit sämre, menar Lars.

ANNONS
|

Förr kunde man köpa potatis som var indelad i olika klasser. Då var det också olika priser beroende på vilken klass man köpte. Nu finns det bara en klass att köpa och då får man det som finns i påsen eller det man plockar själv.

Jag har nu köpt säckar om 5 kg och det har varit katastrof. Man skalar och skalar, men det blir inte bättre för det. Har varit i kontakt med affären jag handlar i, och de beklagar men kan inget göra. Har handlat närproducerat från Gällenäs i många år, men nu får det vara nog.

ANNONS

I samma takt som potatisen blivit dyrare har den också blivit sämre. Nu får det bli en ny leverantör och nya sorter.

Lars

Svar direkt:

Hej Lars, jättetråkigt att du har fått så mycket dålig potatis. Vi hade en väldigt torr vår följt av en väldigt blöt sensommar och höst. Detta har orsakat fysiologiska skador i King Edward som ger upphov till bruna fläckar. Dessa syns inte på utsidan och kan därför inte sorteras bort.

Därför provskär och provskalar vi kontinuerligt prover från varje 800 kiloslåda vi sorterar. Tyvärr kan man inte hitta allt, men vi gör allt vi kan för att det inte ska följa med. I Asterix och Kingsman har vi inte sett det, men de har också en kortare odlingssäsong.

Anette, Gällenäs gård

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS