Kanske dags att låta kommunens egna två evenemang Aqua blå och Oktobermarknaden skötas av ett evenemangsbolag, menar skribenten.
Kanske dags att låta kommunens egna två evenemang Aqua blå och Oktobermarknaden skötas av ett evenemangsbolag, menar skribenten. Bild: Andreas Olsson

Har kommunen råd att arrangera Aqua blå nästa år?

Kanske dags att låta kommunens egna två evenemang Aqua blå och Oktobermarknaden skötas av ett evenemangsbolag, menar skribenten.

ANNONS

Det är trevligt med Aqua blå i Vänersborg. Mycket musik och gott att äta. Stadsfestivalen blir större och större för varje år och håller på längre och längre. Också trevlig läsning i TTELA att Aqua blå genererar miljonregn till restauranger, hotell, tivoli och butiker som förbättrad inkomst. Det går sannolikt att göra Aqua blå ännu större eftersom kommunens organisation står bakom. Aqua blå kan aldrig gå i konkurs på samma sätt som sker med andra stads- och musikfestivaler som har evenemangsbolag som står bakom. Tivoli och artister är dyrt och ett risktagande vid dåligt väder. Det finns inget politiskt beslut att kommunen som organisation ska arrangera Aqua blå och använda en redan hårt ansträngd organisation som exempelvis samhällsbyggnad och kultur-fritid.

ANNONS

För väldigt länge sedan tog kulturnämnden ett tillfälligt beslut att arrangera en liten visfestival på Hamngatan en helg, men från det arrangemanget till dagens proportioner av Aqua blå är det ljusår som kostnads- och resursmässigt inte är politiskt förankrad i kommunfullmäktige. Trots det vill politiker och kommunens företrädare leende synas i vimlet på festivalen eller i TTELA.

Otroligt många i kommunens organisation jobbar heltid under flera veckor, det finns många som jobbar i månader med Aqua blå och kostnaden hamnar säkert uppåt två miljoner bara i personalkostnader. Sedan tillkommer alla materiella resurser. Det finns ingen anslagen budget eller uppföljning inom förvaltningarna och utgifterna tas på löpande räkning.

Känns som kommunens ansvar om likabehandlingsprincipen inte alls följs med tanke på andra evenemang som arrangeras i kommunen och ansvaret till de företag som inte har som nisch att sälja öl eller mat. För någon vecka sedan hade TTELA en artikel med rubriken ”tuffa besparingar gör Vänersborgs gator sämre”.

Har Vänersborgs kommun råd att arrangera Aqua blå nästa år?

Kanske dags att låta kommunens egna två evenemang Aqua blå och Oktobermarknaden skötas av ett evenemangsbolag som får betala för de kommunala resurserna, det kallas att stå på egna ben.

Fritidspolitiker

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS