muslim bön
Jag tog mig friheten att lyssna en extra gång på Åkessons tal och om man inte har för mycket brunt vax i öronen så är det omöjligt att missförstå honom, menar debattören. Bild: Manish Swarup

Har Trollhättans muslimer rätt att utöva sin tro?

Med ett sådant här språkbruk drar han alla muslimer över en kam och säger att vanliga hederliga muslimer predikar extremism. menar debattören.

ANNONS
|

Replik på ”Städa framför egen dörr innan ni hoppar på andra”.

Jag noterar att Lasse Henriksen (SD) och Tony Brantberg (SD) snarare verkar vara mer intresserade av att formulera härskartekniker om min ålder än det faktum att Jimmie Åkesson och SD förstärker det påtagliga hot som finns mot Sverige. Jag tog mig friheten att lyssna en extra gång på Åkessons tal och om man inte har för mycket brunt vax i öronen så är det omöjligt att missförstå honom. Om man inte är Sverigedemokrat, förstås.

I talet basunerade Åkesson ut budskapet om att riva moskéer, införa ett totalstopp för nybyggnationer av dessa och att rensa bort religiösa symboler från stadsbilderna. Med ett sådant här språkbruk drar han alla muslimer över en kam och säger att vanliga hederliga muslimer predikar extremism. Det är oerhört. SD väljer nu att attackera de grundläggande värden som Sverige är byggt på. Respekt, rättvisa och gemensamt ansvar. I sin iver att misstänkliggöra och sprida hat bortser man från det faktum att människor, särskilt unga muslimer, blir rädda samtidigt som hoten och hatet tillåts växa sig starkare.

ANNONS

Deras angrepp på enskilda människors tro är ett direkt hot mot våra gemensamma grundlagsskyddade friheter. SD försöker sudda ut gränsen mellan islamister och muslimer för att splittra vårt Sverige och den gemenskap som håller oss samman. Jag uppmanar därför SD i Trollhättan att sätta sig ner i skolbänken för att ta del av modern religionskunskap. Den som på allvar tror att halvmånar och minareter utgör ett fundamentalt hot mer det öppna samhälle vi lever i borde fundera en extra gång innan han eller hon öppnar munnen.

Det är också intressant att Henriksen (SD) och Brantberg (SD) nämner problemet med religiösa friskolor. Det stämmer mycket väl att Säpo stängt ned flera muslimska, men också kristna friskolor eftersom de inte efterföljer svenska lagar och regler. Problemet är emellertid att SD försvarar deras rätt att existera. När vi socialdemokrater har lagt fram förslag i riksdagen för att förbjuda religiösa friskolor så har SD röstat nej. Jag tror att de allra flesta inser vilka dunkla motiv som döljer sig bakom SD:s rasistiska språkbruk.

Faktum är att alla partier, till och med regeringspartierna, valt att ta avstånd från Åkessons uttalanden. De enda som försvarar honom är hans eget parti. Vilken skräll va?

Jag får väl helt enkelt upprepa mig igen om SD i Trollhättans ledande företrädare inte uppfattade mina frågor. Har Trollhättans muslimer rätt att utöva sin tro, eller ska SD:s främlingsfientliga agenda sätta stopp för deras religionsfrihet?

ANNONS

Elliot Blixt (S)

Ledamot i kommunfullmäktige

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS