Många jobb räddades tack vare den kloka strategin att inte stänga ner Sverige helt under pandemin, menar signaturen.
Många jobb räddades tack vare den kloka strategin att inte stänga ner Sverige helt under pandemin, menar signaturen. Bild: Edvin Bergström

Högst sysselsättning sedan början av 90-talet

Många jobb räddades tack vare den kloka strategin att inte stänga ner Sverige helt under pandemin, menar signaturen.

ANNONS
|

Replik på ”S har höjt skatten med 18 000 kronor för en tvåbarnsfamilj”.

I insändaren står bland annat att läsa att "Sverige har fjärde högsta arbetslösheten". Märkligt, jag kan läsa att sysselsättningsgraden nu är på den högsta nivån sedan början av 90-talet och enligt den senaste statistiken, för första kvartalet i år från Eurostat, har Sverige det högsta arbetsdeltagandet i EU!

Många jobb räddades tack vare den kloka strategin att inte stänga ner Sverige helt under pandemin och nu ökar efterfrågan på arbetskraft. Nya jobb tillkommer även till följd av investeringar i grön teknik.

Man skrev också "EU-kommissionen räknar med att Sverige kommer att ha sämst tillväxt i hela EU". Jag som vanlig medborgare vet inte riktigt vad det innebär, men känner ingen större oro inför det eftersom vi redan har god tillväxt. Det finns mycket att argumentera mot en M-ledd regering. Man vill till exempel gärna påpeka att S höjt många skatter, men påtalar inte vilka eller varför. Att man höjt skatten på till exempel alkohol, tobak, plastpåsar, flygresor etcetera är vi många som anser vara helt okej. Man pratar aldrig om att (S) sänkt skatten för boende i glesbygd eller presenterat ett åtgärdspaket som kompensation för de höga priserna på drivmedel och el. Man har också genomfört åtgärder för att förhindra skattesmitning, där finns mycket pengar att hämta.

ANNONS

Tanken är att "skatt betalas efter bärkraft och fördelas efter behov". Håller med en annan signatur som skrev Rösta rätt, rösta rött!

S

ANNONS