Förskolorna i Trollhättan kämpar för insekterna genom att odla och bygga insektshotell, menar skribenten.
Förskolorna i Trollhättan kämpar för insekterna genom att odla och bygga insektshotell, menar skribenten. Bild: Vikarie Kungsbacka-Posten

Hoppas även Trollhättans stad tänker på mångfalden

Förskolorna i Trollhättan kämpar för insekterna genom att odla och bygga insektshotell, menar skribenten.

ANNONS
|

Det är med glädje jag ser att Vänersborgs kommun nu satsar på ängar med blåklint och annat som våra pollinerare trivs i. Man kan redan se att det fungerar. Det surrar för fullt! Även förskolorna i Trollhättan kämpar för insekterna genom att odla och bygga insektshotell. Jag har själv kämpat länge för detta och lämnat in medborgarförslag till Trollhättans stad. Nu hoppas jag bara att detta inte motverkas genom att de inhandlar mat med bekämpningsmedel.

Den biologiska mångfalden ökar med 50 procent på våra ekologiska gårdar. Inom Trollhättans stad har det också på senare år börjat användas Flora innehållande palmolja som vi vet är dåligt för regnskogen. Regnskogen behöver vi ha kvar för att suga upp koldioxid från atmosfären. Servera ett kravmärkt svenskt alternativ istället. Jag förstår att det görs för att spara in skattebetalarnas pengar. De ledande tänker ekonomi. Ekonomi betyder att hushålla och det behöver vi göra med jordens resurser. Vi får alltid betala dyrt i slutändan genom torka, inga pollinerare. Vem vågar ta de obekväma besluten?

ANNONS

Ann-Marie Swedberg

ANNONS