Ifrågasatte varför äldre behandlades för allehanda symtom

Replik Kommentar till Insändaren” Vart tog miljonerna i omsorgen vägen” från Styrelsen FUB i Trollhättan, Föreningen Utvecklingsstörda Barn och vuxna, ordförande Lena Andersson.

ANNONS

Tack för Insändaren! Jag läste Ernest and Youngs genomlysning av Omsorgsförvaltningen. Särskilt lade jag märke till behovet att kartlägga större processer och utveckla arbetssätt som har störst påverkan på kvalitet och kostnader.

Jag tog under föregående mandatperiod upp frågan många gånger, då som aktiv politiker. Jag ifrågasatte varför äldre behandlades för allehanda symtom med många läkemedel. Istället för att ifrågasätta behandlingen, blev det ­omsorgspersonalens uppgift att hjälpa äldre med att ta på och av stödstrumpor morgon och kväll.

Jag talade med en chef på ett särskilt boende som sa att hälften av de boende hade stödstrumpor. ­Omsorgsnämndens ordförande svarade då att det inte gick att följa upp hur vanligt det var. Känns som en omfattande process som kraftigt ökar personalens arbete morgon och kväll och som troligen är en orsak till delade arbetsturer.

ANNONS

Maj-Britt Elmvik

specialiserad apotekare på äldres ­behandling

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS