gripen bandy gallerskydd
Man vet ju att i samband med hörnor så träffas många spelare högt upp på kroppen och ansiktet med onödiga skador som följd, skriver signaturen Thom. Bild: SEBASTIAN LAMOTTE

Inför ett obligatoriskt gallerskydd vid bandyspel

Nu senast drabbades en av Gripen Trollhättan BK:s viktiga spelare av en otäck käkfraktur i bortamatchen, skriver signaturen Thom.

ANNONS
|

Svenska Bandyförbundet borde inför nästa säsong 24/25 i alla bandyserierna införa att gallerskydd som alltid ska bäras ihop med obligatorisk hjälm. Nu senast drabbades en av Gripen Trollhättan BK:s viktiga spelare av en otäck käkfraktur i bortamatchen mot Broberg/Söderhamn. Man vet ju att i samband med hörnor så träffas många spelare högt upp på kroppen och ansiktet med onödiga skador som följd.

En bandyboll kan ha en oerhörd hastighet och träffar den då käke eller ögon så är det verkligen illa för spelarna. Ofta blir det komplicerade operationer och lidande. Därför lyd mitt enkla men bestämda råd - inför obligatoriskt gallerskydd för ansiktet ihop med hjälmen så slipper sjukvården ta emot fler skadade.

ANNONS

Thom

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS