Danseld - balettföreställning i Folkets hus av och med Göteborgsoperan
Har det verkligen inget värde för dig att några vill ägna sig åt kulturarbete, det vill säga musik, konst, författande, lyrik, skulpterande, skådespeleri, dans med mera? Det undrar skribenten ”Utan kultur blir världen grå”. Bild: Stefan Bennhage

Inkomster beskattas oavsett bransch

Tänk vad torftigt vårt samhället skulle vara utan musikskola och konserter, statyer och konstverk, teaterföreställningar och så vidare, menar skribenten.

ANNONS

Replik på ”Till ett "riktigt" jobb betalas inte en enda skattekrona ut”.

Är det verkligen så "före detta arbetare", att till ett riktigt jobb betalas inte en enda skattekrona ut? Menar du på allvar att sjuksköterskor, lärare, vägarbetare, äldrevårdare, brandmän, poliser, militärer med flera inte har "riktiga jobb" eftersom deras lön bekostas av oss skattebetalare (det offentliga)?

Att sen påstå att kulturarbetare inte betalar skatt är ju lika dumt och ogenomtänkt, inkomster beskattas oavsett bransch. Har det verkligen inget värde för dig att några vill ägna sig åt kulturarbete, det vill säga musik, konst, författande, lyrik, skulpterande, skådespeleri, dans med mera?

ANNONS

Sen behöver inte alla gilla all sorts kultur, men tänk vad torftigt vårt samhället skulle vara utan musikskola och konserter, statyer och konstverk, teaterföreställningar och så vidare.

Utan kultur blir världen grå

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS