Danseld - balettföreställning i Folkets hus av och med Göteborgsoperan
Har det verkligen inget värde för dig att några vill ägna sig åt kulturarbete, det vill säga musik, konst, författande, lyrik, skulpterande, skådespeleri, dans med mera? Det undrar skribenten ”Utan kultur blir världen grå”. Bild: Stefan Bennhage

Inkomster beskattas oavsett bransch

Tänk vad torftigt vårt samhället skulle vara utan musikskola och konserter, statyer och konstverk, teaterföreställningar och så vidare, menar skribenten.

ANNONS
|

Replik på ”Till ett "riktigt" jobb betalas inte en enda skattekrona ut”.

Är det verkligen så "före detta arbetare", att till ett riktigt jobb betalas inte en enda skattekrona ut? Menar du på allvar att sjuksköterskor, lärare, vägarbetare, äldrevårdare, brandmän, poliser, militärer med flera inte har "riktiga jobb" eftersom deras lön bekostas av oss skattebetalare (det offentliga)?

Att sen påstå att kulturarbetare inte betalar skatt är ju lika dumt och ogenomtänkt, inkomster beskattas oavsett bransch. Har det verkligen inget värde för dig att några vill ägna sig åt kulturarbete, det vill säga musik, konst, författande, lyrik, skulpterande, skådespeleri, dans med mera?

ANNONS

Sen behöver inte alla gilla all sorts kultur, men tänk vad torftigt vårt samhället skulle vara utan musikskola och konserter, statyer och konstverk, teaterföreställningar och så vidare.

Utan kultur blir världen grå

ANNONS