Inte fokus på Frankrike eller heltidspolitikers pensioner!

Vad fransmännen gäller så får det stå för dem hur de sköter sina pensioner, menar skribenten.

ANNONS
|

Replik till "Vårt pensionssystem PPM är totalt kass om du arbetat i en låglönebransch".

Ingen hindrar dig att kritisera det svenska pensionssystemet. Vi är båda överens om att det fungerar illa för låglönegrupper eller de som stått utanför arbetsmarknaden länge. Vad fransmännen gäller så får det stå för dem hur de sköter sina pensioner. Lever vi i Sverige är det svenska sakfrågor som borde gälla. Givetvis är heltidspolitikers ekonomiska villkor helt orimliga men det är inte det som utgör grundproblemet för våra pensioner.

Det är systemet i sig självt som är det. PPM garanterar bara fattigpensionärer, även för akademiker som har en hyfsad lön över LO-nivån. Det är det vi båda måste ta striden mot. Målet måste vara ett modernt ATP-system med de bästa inkomståren, inte hela livsinkomsten. Den inställningen önskar jag från dig, tillsammans med ett riktigt namn att replikera mot.

ANNONS

Robert Zackrisson

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS