gaza
Gaza har samtidigt under alla de åren fått miljarder i bistånd som använts till att bygga mil av underjordiska tunnlar, menar signaturen. Bild: Leo Correa

Israel har inte ockuperat varken Gaza eller Västbanken

Under de sista 25 åren har de styrt sig själva där. Speciellt i Gaza har det inte funnits en jude, menar signaturen Lennart.

ANNONS
|

Replik på ”Israel - Ockupationsmakt som i strid med folkrätten ockuperat Gaza”.

Israel har inte ockuperat varken Gaza eller västbanken. Under de sista 25 åren har de styrt sig själva där. Speciellt i Gaza har det inte funnits en jude eller som du säger Israel. Gaza har samtidigt under alla de åren fått miljarder i bistånd som använts till att bygga mil av underjordiska tunnlar. Istället för att bygga ut infrastrukturen ovan mark. Och när inte tunnelbygget håller på så har Hamas (som är de som styr Gaza) skickat hundratals raketer mot Israel varje år. Var och vem de träffat har varken Hamas eller vänstern brytt sig om att kommentera. Raketer och vapen som förvarats i tunnlarna.

ANNONS

Och efter alla år har Hamas (palestinierna) fortfarande bara ett mål. Utplåna Israel. Och vänstern ställer tydligen upp på det målet eftersom enda kravet från dem är att Israel ska lägga ner sina vapen. Man får nog vara bra naiv om man tror att Hamas (palestinierna) då skulle ge upp sitt enda mål som är att döda judarna. Varför är det förresten ingen som kan säga varför Israel anklagas för att ha stulit palestiniernas land. Innan Israel bildades var det britterna som styrde i det området. Och före britterna var det Osmanerna.

Till och med Romarna har styrt där. Men ingen har visat att palestinierna hade någon som styrde där eller vad den staten kallades då. Ordet palestinier var ju ett ord som Arafat började använda. Det är något som sagts först efter Israel bildades. Då är det väl britterna eller Osmanerna som ska anklagas för stölden. Inte Israel. Det borde alltså enligt Hamas och vänsterns logik vara alla britterna som ska dödas för stölden.

Lennart

ANNONS