Jag fick inte betala kontant med min 50-lapp?

Var till ”tippen” Hunnebyns avfallsanläggning den 21 maj, stannar till och går in för att betala dom vanliga 50 kronorna, men inte. Våra kommunala politiker har beslutat att vi, kommuninvånare ska betala med kort. Jag har inget kort ! Vad gör jag? Jo jag ringer upp ansvarig tjänstemän och ifrågasätter detta, vad gör jag som inte har kort? Svaret blir – kan du swisha? Nej jag kan inte swisha. Samtalet blir lite frustrerat när jag ifrågasätter detta beslut men beslutet är politiskt så det är inget att göra något åt.

ANNONS

Ifrågasätter då om ingen tänkte till lite gällande kommuninvånare som inte har kort. Om politikerna inte tänkte den tanken. Kanske någon inom kommunen som läst förslaget borde reflekterat. Svaret blev då att rånrisken försvann. Självklart, hur många gånger har ”tippen” blivit rånad? Inget svar. Vilka summor hanterar dessa gentleman dagligen om rånrisken är så stor? Och är det sådana summor visar väl det på att en mängd invånare betalar kontant, eller? Fick hjälp av en kvinna som också var på ”tippen”. Hon betalade med sitt kort och fick min 50 lapp. Min övertygelse är att kommun, landsting och stat inte ska kunna neka sina invånare att betala kontant – någonstans. Ett privat företag, ok men helst inte.

ANNONS

Det finns flertalet invånare i alla kommuner, landsting och stat som inte har betalkort av olika anledningar. En orsak kan vara som för min mamma. Hon är äldre och jag lovar det blir vi alla. Det är stor skam att hon inte ska kunna gå in på sin bank, Swedbank för att ta ut pengar. Det finns personer som har kriminellt beteende, missbruk, psykisk ohälsa med mera som gör att dessa personer inte är betrodda av bankerna. Vilket jag förstår. Trots invånares eventuella olika problem ska dom kunna betala för sig.

Detta handlar inte bara om Melleruds kommun utan övergripande om staten, att vi har en så svag riksdag, regering som överlämnat den ekonomiska makten till bankerna, varav flertalet vid flera tillfällen gjort sådana affärer att medborgarna i landet räddat dem och har någon av dessa banker betalat tillbaka till statskassan? Jag blir frustrerad, arg på samhällsutvecklingen och vet inte vart jag ska vända mig. Hur ska barn lära sig pengars värde? Svaret som ett av mina barnbarn gav mig när jag sade att det inte fanns pengar till det han ville ha var: ”jo, du har pengar på kortet farmor”.

ila

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS