Lilla Edets nya kommunhus
Det är glädjande att majoriteten påstår att de fördömer terroristgruppen Hamas attacker mot Israel, menar debattören. Bild: JOACHIM FLODIN

Kan inte annat än att ifrågasätta majoritetens värdegrund

Vänsterpartiet i Lilla Edet ondgjorde sig över Israels ockupation av Gaza med andemeningen att Israel får skylla sig själva, menar Frej Dristig (SD).

ANNONS
|

När man läser TTELAs artikel "Oppositionspolitiker i Lilla Edet vill hissa Israels flagga", så kan den uppmärksamme notera att någon från majoriteten talar med kluven tunga.

Det är glädjande att majoriteten påstår att de fördömer terroristgruppen Hamas attacker mot Israel. Dock är det med stor avsaknad av trovärdighet, då Vänsterpartiet i Lilla Edet, som är en del av majoriteten, strax efter Hamas barbariska attentat, delade ett inlägg på Facebook.De ondgjorde sig där över Israels ockupation av Gaza med andemeningen att Israel får skylla sig själva.

Det är också beklagligt att majoriteten inte har kurage nog att stå upp för en demokratisk stat som Israel för att under en arbetsdag flagga i solidaritet för alla offer. Jag kan inte se några skäl till att inte flagga i solidaritet för Israel och dess folk, framförallt när vi har människor i Sverige som firar Hamas attacker på Israel så är det viktigare än någonsin att stå upp för demokratiska värden.

ANNONS

Att hissa den ukrainska flaggan för deras rätt till demokrati, deras självständighet, deras suveränitet och kultur var en självklarhet i respons till Rysslands invasion. Men alltså inte till Hamas attacker, om man ska tolka majoritetens förklaring. Vad vet Färjhage och co som gör att de uttrycker mer oro kring det politiska säkerhetsläget gentemot terroristorganisationen Hamas än mot Putins Ryssland?

Detta handlar inte om att ta ställning i den komplexa konflikten mellan Israel och Palestina, utan helt enkelt att stå upp för demokratin när Israel är under attack av terrorister. Man kan inte annat än ifrågasätta majoritetens värdegrund.

Frej Dristig (SD)

Oppositionsledare

LÄS MER:Oppositionspolitiker i Lilla Edet vill hissa Israels flagga

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS