skolpolis kaos Fridaskolan Trollhättan
Arkivbild år 2003. Även eleverna/barnen måste förstå hur de ska bete sig. Förr fanns skolpoliser, är det inte dags att införa det igen? frågar sig signaturen. Bild: Janerik Henriksson / TT

Kaos runt Fridaskolan i Trollhättan varje dag

Vägen utanför skolan är trång och trafikeras av bussar, bilister och av föräldrar som släpper av sina barn precis utanför byggnaden, menar signaturen.

ANNONS

Jag passerar Fridaskolan i Trollhättan nästan varje dag när jag ska till jobbet. Nu har jag vid flera tillfällen studerat hur eleverna beter sig när de ska till skolan på morgonen. Vägen utanför skolan är trång och trafikeras av bussar, bilister och av föräldrar som släpper av sina barn precis utanför byggnaden. Det är ett under att ingen olycka har hänt än.

Både yngre och äldre elever springer över vägen långt från övergångsstället. Många elever cyklar till skolan och häver sig över övergångsstället – utan att bromsa in. Ska man inte stanna och leda cykeln över? Som tur är kör de allra flesta bilister sakta men det räcker inte. Även eleverna/barnen måste förstå hur de ska bete sig. Förr fanns skolpoliser, är det inte dags att införa det igen?

ANNONS

Hoppas ingen olycka sker

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS