Klubbarna får undersöka vilka farbröder som motsätter sig?

Det är stor skillnad mellan seniorverksamhet i stadsdelsklubbar och elitsatsningar angående FCTs damsatsning, menar signaturen.

ANNONS
|

Replik på ”Blir spännande att se hur FCT-damtruppen ska se ut”.

FCT är känsloladdat i vår stad och det finns säkert både anledning och historia som ger kritikerna rätt. Jag kan förstå att det känns hårt för våra klubbar att släppa spelare till FCT. Både för att det går ut över respektive verksamhet med ett potentiellt sämre resultat och i frustration över att det inte ges förutsättningar för ett högre steg där man får se sina stjärnor utvecklas i hemmaklubben.

Men det är stor skillnad mellan seniorverksamhet i stadsdelsklubbar och elitsatsningar. Periodvis kan och kommer säkert stadsdelsklubbar ha förutsättningar spel på högre nivåer, men en långsikt hög satsning kräver en annan organisation. En klubb på elitnivån som är ekonomiskt självförsörjande är ytterligare ett steg högre, men om FCT skulle kunna tjäna pengar på sin damsatsning och nå ännu längre ska vi vara stolta.

ANNONS

Det vi saknar är nästa steg för tjejerna/damerna, det vill säga nivån över stadsdelsklubbarna. Satsningen från FCT fyller glappet för våra spelare. De har en erkänt proffsig organisation som över tid klarar att hålla en hög nivå. Viktigt är komma ihåg att 18 spelare (totalt från olika klubbar inom vårt upptagningsområde) flyttar till FCT gör inte glaset ”halvtomt”, det står nya talanger och väntar tack vare allt bra arbete som görs i våra klubbar. Vi behöver ha rimliga förväntningar utifrån spelarunderlag och ekonomiska samt organisatoriska förutsättningar på våra stadsdelslag.

Vi är många som är stolta över det engagemang och kunskap som finns hos spelare, ledare och styrelser i hela Trollhättan. Tack vare er får vi följa våra klubbar och ungdomar genom derbymatcher. Matcher som ibland blir viktigare att vinna än var man placerar sig i serien. Inom den verksamheten uppfylls verkligen Riksidrottsförbundets vilja ”Idrottsrörelsen vill att så många som möjligt ska kunna vara med och idrotta så länge som möjligt, i en så bra verksamhet som möjligt.” För det är ju just det uppdraget våra föreningar har, det vill säga den allmänna folkhälsan.

Det kommer alltid finnas spelare som vill mer med sin idrott än det hemmaklubben kan erbjuda. Nu finns möjligheten att hjälpa dem ett steg på vägen utan att de behöver söka sig till andra städer.

ANNONS

Klubbarna behöver lyfta blicken, se till sina egentliga värdegrunder och undersöka internt vilka farbröder som motsätter sig att damspelarna ska få samma förutsättningar, som herrarna redan har?

Inlägg

ANNONS