förskola stora barngrupper
Kostnad. Kostnad. Kostnad. Våra politiker och nämnder tänker ett kalenderår i taget, det finns absolut inget långsiktigt, menar Förbannad förälder. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Kortsiktiga besparingar drabbar våra barn

Vi läser om hur kommunen går med en hejdundrande vinst - men det finns inte ett öre att avvara till våra barn – till vår framtid, menar Förbannad förälder.

ANNONS
|

Två pedagoger på sexton tvååringar. Först i lokaler där hälften - om inte mer - fick astma och dylikt på grund av ett ignorerat problem med fukt och mögelsporer. Det krävdes många höjda röster för att något skulle ske. Det kostar ju att göra åtgärder. Det kostar att ordna dugliga lokaler - precis som att det kostar att ha tillräckligt med personal. Jag har tur mitt i allt det tragiska jag ser, min son är framåt och löser - tror jag, åtminstone - att leka för sig själva långa stunder, men många barn på hans förskoleavdelning behöver mer uppmärksamhet och vägledd tid än vad våra fantastiska förskolepedagoger rimligtvis kan hinna med. Min sons förskolepedagoger i Öxnered är fantastiska, de styrande som beslutar och värderar kring deras, min sons och alla andra barns hälsa, dagliga miljö och framtid är inte lika fantastiska.

ANNONS

Kostnad. Kostnad. Kostnad. Våra politiker och nämnder tänker ett kalenderår i taget, det finns absolut inget långsiktigt. Vi läser om hur kommunen går med en hejdundrande vinst - men det finns inte ett öre att avvara till våra barn – till vår framtid. Det måste bli ett slut på dumheterna, det måste finnas ett långsiktigt tänk. Skolan behöver pengar, från de allra minsta till de allra äldsta. Vi står inför så många stora utmaningar med våra barn och ungdomar och allt ska ordnas genom besparingar. Det är en ekvation som inte går ihop, en ekvation som tyder på att våra politiker kanske hade behövt få de där extra pengarna och högre personaltäthet runt sig i skolan.

Föräldrar till barn i alla åldrar i Vänersborgs kommun, höj era röster. Stå sida vid sida med pedagogerna, tala till de beslutsfattande i vår kommun. Jag är förfärad och förbannad över hur de styrande värderar våra barn, över hur man fullkomligt sparar sönder vår framtid. Kräv att våra pengar går till våra barn, till att ge dem bästa möjliga förutsättningar för att utvecklas och må bra. Att få en så god framtid som möjligt.

Förbannad förälder

Vänersborgs kommun har erbjudits att besvara men har avböjt då de ser det som att den mest riktar sig till politikerna i kommunfullmäktige som fördelar budgeten mellan förvaltningarna. Insändarredaktionen.

ANNONS
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS