Kraftstaden sänder mycket märkliga signaler till sina anställda att det är fritt fram att fortsätta med bland annat misstänkta trakasserier, menar signaturen Johan.
Kraftstaden sänder mycket märkliga signaler till sina anställda att det är fritt fram att fortsätta med bland annat misstänkta trakasserier, menar signaturen Johan. Bild: TTELA

Kraftstaden sänder märkliga signaler till de anställda

Enligt den nye vd:n kommer man inte att polisanmäla de misstänkta brott som har pågått inom verksamheten under lång tid, menar signaturen Johan i Trollhättan.

ANNONS
|

Intressant information från media gällande att Kraftstaden i Trollhättan har utökat sin verksamhet och nu också agerar intern domstol. Enligt den nye vd:n kommer man inte att polisanmäla de misstänkta brott som har pågått inom verksamheten under lång tid och att det har skett olagligheter har en utomstående granskande revisionsbyrå genom utredning slagit fast. Kraftstaden sänder mycket märkliga signaler till sina anställda att det är fritt fram att fortsätta med bland annat misstänkta sexuella ofredande/trakasserier mot kvinnlig anställd samt trolöshet mot huvudman. Det vill säga det som tydligen har fått pågå under många år.

Man undrar hur ansvariga motiverar detta? Hur är det möjligt att det inte blir påföljd av de misstänkta brotten?

ANNONS

Ny vd har anställts - visst - men det osar samma unkna kultur. Man får hoppas att polisen i Trollhättan ser detta och inleder en förundersökning om bland annat sexuellt ofredande då det är påkallat av allmän synpunkt. Just sexuella trakasserier ska anmälas. Senast var det inom Försvarsmakten i Sverige som man anmälde detta och detta i Trollhättan är lika allvarligt. Ingen kvinna ska behöva bli utsatt för sexuellt ofredande på sitt arbete.

Johan

Trollhättan

LÄS MER:Kraftstaden får kämpa för att återupprätta förtroendet

LÄS MER:Peter Eriksson (M): Kan bli aktuellt att polisanmäla Kraftstaden

LÄS MER:Rapporten om Kraftstaden: Sexuella trakasserier och chefer som gynnas

LÄS MER:Efter utredning av Kraftstaden – kommunen kräver åtgärdsplan

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS