Läget för Eidar är utmanande

Det är en situation som vi nu ärvt när vi tar över styret av Trollhättan från Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet, menar debattören.

ANNONS

Replik på ”Eidar behöver en miljard av skattebetalarna”.

Det stämmer att Eidar har stora utmaningar framåt. Det är en situation som vi nu ärvt när vi tar över styret av Trollhättan från Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet. För Socialdemokraterna är detta absolut inte en nyhet, utan de har sett detta komma under en längre tid. Men för att behålla makten och blidka Vänsterpartiet har man valt att putta bolaget längre och längre mot kanten. De akuta åtgärder som nu krävs är flera, där en är aktieägartillskott, en annan är försäljning och en tredje är att tillåta andra aktörer få vara hyresvärdar och byggare av verksamhetslokaler så att skuldsättningen inte ökar.

ANNONS

Aktieägartillskottet är ingalunda bortkastade pengar för skattebetalarna då ett starkt bolag kan generera utdelning, potentiellt sett bättre än de alternativa placeringar staden har. I april 2023 tillträder vi efter bolagets årsstämma. Fram till bolagsstämman är det tidigare majoritet med S i spetsen som ska hyllas eller ifrågasättas för den position som Eidar idag finns i rent finansiellt.

Jennie Bergius Eriksson (m)

Tillträdande ordförande

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS