KP 3 husdjur1
KP 3 husdjur1 Bild:

Landbogårdens satsning unik - att få ta med sitt älskade djur

Det här ger mig hopp om att själv kunna ta med mig min kära katt till sådant boende, menar skribenten.

ANNONS
|

Replik på ”Förstår ni politiker vad det innebär med pälsdjur på boende?”.

Det här verkar vara en unik satsning som Landbogården i Åsaka gör, att kunna få ta med sina älskade husdjur till äldreboendet, men självklart måste andningsbesvär hos allergiker prioriteras. Att du som allergiker är rädd och oroad kan jag förstå. Det finns många allergiker i samhället som får undvika det som framkallar allergi.

Personal som skulle gå emellan pälsdjur och allergiker låter farligt. Personal måste självklart hålla sig till ett och samma boende på samma dag. Vi får tro att ledningen tar sig en funderare till, om något sådant tokigt har beslutats. Många av personalen i vården har husdjur hemma. När de går till jobbet gäller ombyte av kläder och hygien, speciellt med vetskap om att det finns pälsdjursallergiker på arbetsplatsen.

ANNONS

Att ömma för personal som är pälsdjurallergiker och vill söka jobb där det finns husdjur, är snällt av dig, men det är inte ett realistiskt krav att djurägare måste avliva sina djur för just denna person.

Psykisk ohälsa, sorg och ensamhet för den som är tvungen att avliva sitt husdjur på grund av ökat vårdbehov, har här en möjlighet att ha livskvalitet också senare i livet.

Det här ger mig hopp om att själv kunna ta med mig min kära katt till sådant boende, men självklart inte på bekostnad av en allergikers hälsa. Jag hoppas innerligt att du inte kommer att bli påverkad varken fysiskt eller psykiskt om pälsdjur inte finns i din närhet och om personal inte går emellan boendena.

Marie Hedberg

ANNONS