lärarstudent
Stärk lärarrollen, ökad disciplin, tidigare betyg och sådana saker som mobilförbud. Bild: ANDERS WIKLUND / TT

Lärare klagar på det mesta – är nu ett impopulärt lågstatusyrke

Lärare klagar aldrig på sin egen bristande arbetsinsats och kårens allmänna hållning som drar ner yrket rejält, menar signaturen ”Tvekande lärarstudent”.

ANNONS
|

Lärare är ett impopulärt lågstatusyrke där det råder brist. Vad beror detta på? Som varandes lärarstudent, som dessutom varit intresserad av utbildningspolitiska frågor under längre tid har jag mina aningar. Att läraryrket har förstörts är till stor del lärares eget fel. Det är ingen hemlighet att lärare gillar att klaga på det mesta, men aldrig på sin egen bristande arbetsinsats och kårens allmänna hållning som drar ner yrket rejält. Sanningen är att politiken till stor del, särskilt nuvarande regering, försöker dra det åt rätt håll.

Stärk lärarrollen, ökad disciplin, tidigare betyg och sådana saker som mobilförbud (De som anser att mobilförbud är en liten fråga kan studera människohjärnan och hur den påverkas). Alltid möts sådana förslag av motstånd från lärarnas intresseorganisationer. Man vill helt enkelt vara en nedprioriterad coach i klassrummet, inte den självklara ledaren. Detta har många insett och de ambitiösa studenterna skyr läraryrket som pesten. Jag förstår varför. Att ständigt se sina intressen motarbetade inifrån tar rätt hårt.

ANNONS

Tvekande lärarstudent

ANNONS