Låt er inte luras av S – habiliteringsersättningen höjs

Att Mussa Selim (S) genom sin insändare vill låta alla tro att det inte stämmer vill jag bara beklaga, menar skribenten.

ANNONS
|

Ingen som går på daglig verksamhet ska behöva vara orolig. Habiliteringsersättningen kommer att bli 135 kronor per dag.

Att Mussa Selim (S) genom sin insändare vill låta alla tro att det inte stämmer vill jag bara beklaga. M, KD och C har satsat 2,5 miljoner kronor i vår budget för att höja ersättningen.

Men omsorgsförvaltningen kommer också att söka det statliga bidrag som finns och då valde vi på inrådan av förvaltningens ekonom att inte höja ersättningen permanent just från januari utan att kalla den tillfällig. Detta för att se om Trollhättan ändå kan ha en chans att få ett statligt bidrag. Skulle det inte vara så, har vi alltså möjlighet att permanent höja ersättningen till 135 kronor per dag genom vår budget.

ANNONS

Annicka Johansson (M)

Ordförande i Omsorgsnämnden Trollhättans stad

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS