riksdagen
Karriären fortsätter därefter i kommun, regioner, landsting, riksdag och kommer man i onåd i inom det styrande partiet/regeringen hamnar man i Bryssel, menar signaturen. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Ledamöterna sitter gärna kvar med hög lön och förmåner

Riksdagsledamöterna i de olika partierna verkar ha börjat i ett ungdomsförbund direkt efter ha avslutat gymnasiet och gör ”karriär” i ungdomsförbunden, menar signaturen.

ANNONS
|

Vilka av riksdagspartiernas ledamöter i Sveriges riksdag har i genomsnitt de bästa CV: n eller utbildade i ett yrke med eftergymnasial utbildning och hur många år har de arbetat efter avslutade studier innan inträdet till riksdagen?

Det verkar som många av riksdagsledamöterna i de olika partierna har börjat i ett ungdomsförbund direkt efter ha avslutat gymnasiet och gör en ”karriär” i ungdomsförbunden typ SSU, MUF, SDU, CUF, LUF, KDU, V= ung vänster eller MP=Grön ungdom eller har jag fel?

Karriären fortsätter därefter i kommun, regioner, landsting, riksdag och kommer man i onåd i inom det styrande partiet/regeringen hamnar man i Bryssel (EU) eller blir förvisad som ambassadör till något avlägset land. Vad betyder detta för oss väljare för val till Sveriges riksdag och kommande EU val?

ANNONS

”Oduglig” i Sverige, men duger i EU eller som ambassadör i främmande land?

Krav på en riksdagsplats i Sveriges riksdag borde vara att alla riksdagspartier ska kräva av presumtiva kandidater till Sveriges riksdag borde ha minst tio (10) års arbetslivserfarenhet utanför politiken, anställd helst av ett privat AB. Att förstå att lönsamhet i ett privat företag är väsentligt för alla politiker, annars risk att företaget går i konkurs, typ Saab, då först förstår man lönsamhetens betydelse.

I nästa val om vi löneslavar vill minska antalet riksdagsledamöter till Sveriges riksdag till Tysklands nivå per invånare då räcker det med 71 till 75. Kommer detta ske?

Påverka dina politiker i det parti du röstar på, för att minska antalet till Tysklands nivå, för är det rimligt att Sverige ska ha nästan femdubbelt fler politiker än Tyskland med tio gånger så stor befolkning?

Detta kommer väl inte att hända på 100 år då Sveriges 349 riksdagsledamöter mycket gärna vill sitta kvar som riksdagsmän med mycket hög lön (full pension efter några år i riksdagen, få arbetade år, fria resor på flyg, tåg, taxi).

Dessa riksdagsledamöter kommer att sitta kvar på sina ryggslut fram tills de inte blir omvalda, så är det bara punkt slut. Otroligt långt ifrån oss vanliga löntagares krav på arbetade år och höjd pensionsålder var och vartannat år.

ANNONS

Sist men inte minst: Om ett parti inte har fortsatt förtroende för en vald politiker ska hen självklart ut ur riksdagen dagen efter uteslutning och inte sitta kvar som politisk vilde utan snarast börja arbeta som alla vi andra. Helt otroligt att vi skattebetalare ska betala för någon politisk vilde i åratal som inget uträttar och partiet inte vill ha kvar. Ändra lagen snarast!

Löneslav med låg pension

ANNONS