Lever inte upp till sitt reglemente

Angående överklagande till förvaltningsdomstolen om nytt LSS-boende.

ANNONS

Vi kan konstatera att vi fick avslag i förvaltningsrätten i Göteborg angående vårt överklagande kring hur Handikapprådet hanterat dialogen med intresseorganisationerna, FUB med flera. Frågan blev aktuell i samband med ett beslut att ett nytt LSS-boende ska öppnas på Humlevägen 34-38 där det är ett demensboende idag.

Handikapprådets uppgift enligt kommunens reglemente är att ha samråd, dialog och ömsesidig information och ska förstärka inflytandet i alla frågor som rör personer med funktionsnedsättningar.

Genom avslaget har vi nu fått bekräftelse på att Handikapprådet i Trollhättan inte lever upp till sitt eget reglemente. Det är inte ett organ för ömsesidigt inflytande och dialog.

ANNONS

I och med detta kan vi mycket väl förstå den vanmakt och frustration intresseorganisationerna upplever gentemot kommunen.

Socialdemokraternas slogan i valrörelsen var "Trollhättan – En stad för alla".

Vi anser att det rimmar illa med hur vissa personer och grupper i Trollhättan blir hanterade av politiken. Dialogen måste bli bättre framöver så att alla blir sedda.

Annicka Johansson

Ledamot i Omsorgsnämnden

Ann Eriksson-Nordqvist

Ledamot i Omsorgsnämnden

För Moderaterna i Trollhättan

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS