Lindallén har renat luften i centrum i över 100 år

Personligen tycker jag vi ska bevara den under alla omständigheter, menar signaturen.

ANNONS

Vi har en enormt vacker och magnifik lindallé här i Trollhättans centrum som är äldre än de allra flesta nu levande människor i världen. Personligen tycker jag vi ska bevara den under alla omständigheter. Det finns så mycket positivt med lindallén, träden ger en så härlig mysfaktor när man promenerar på Kungsgatan. En skylt med foto från planteringstillfället skulle framhäva den respekt träden förtjänar.

Lindallén har renat luften i Trollhättans centrum i över 100 år. Tror ni de mycket mindre pelaravenbokarna skulle göra ett bättre jobb? Som om det blev översvämning i centrum, tror ni de mycket mindre pelaravenbokarna skulle göra ett bättre jobb med att ta upp överskottsvatten?

ANNONS

Lindallén har skapat ett bra ekosystem i över 100 år där insekter och fåglar trivs. Tror ni de mycket mindre pelaravenbokarna skulle göra ett bättre jobb?

Skillnaden mellan Vänersborgs gamla almar och Trollhättans gamla lindar är att många fina almar fick vara kvar. Här i Trollhättan vill Trollhättans stad hugga ner allihop - även de friska! Det är minst sagt chockerande och om Trollhättans stad tar bort lindallén så borde de förlora sin "miljöstadsstämpel” omgående. Och går det inte att hitta annan plats att lägga nya rör på?

Kungsgatan kommer aldrig att bli så bra som nu utan de gamla majestätiska och magnifika träden. Jag kan inte tänka mig ett centrum utan dem, det gör mig bara ledsen.

Lin

ANNONS