Lite medkänsla hade varit klädsamt

Replik Svar på "Trött på gnället om "oss stackars pensionärer".

ANNONS

Skribenten hör uppenbarligen inte till fattigpensionärerna och bör inte uttala sig om detta innan hen prövat att leva på cirka 10000 kronor/månad. Det är inte en människovärdig tillvaro att varje månad vara rädd att pengarna inte ska räcka till det nödvändiga. Att du tycker att det är okej 200 000 människor (var kommer den siffran ifrån) inte lever ett människovärdigt liv säger mer om dig än om dessa människor. Att det mest handlar om kvinnor är nog rätt. Men att dessa inte skulle arbetat är fel på så många sätt.

Själv började jag arbeta när jag var 14 år och var färdig med grundskolan. Hade fått slitningar i kroppen innan jag var 30 år. Då fick man sätta sig på skolbänken och omskola sig om man ville fortsätta arbeta. Men i pensionssammanhang räknas inte arbetade år före 20-årsåldern. Vad gäller hemmafruarna så hade de fullt upp ändå med barn, tvätt, grönsaksland och matlagning. Allt var inte hjälpt av teknik som nu.

ANNONS

Enligt EU är pensionerna i Sverige sämst i Europa. Har också pensionssparat men pengarna steg just inte i värde och kvinnorna fick sämre utdelning av pensionssparandet än män. De pengarna ger lite tillskott de första 5-10 åren. Alla får inte trots liten inkomst bostadsbidrag. Bidrag är inget för dessa människor, det var skamligt. Bra att du är nöjd med din tillvaro men lite medkänsla med de sämre lottade hade varit klädsamt.

Pensionär

ANNONS