vägskylt , landsbygd , landsort - Lödöse
Lödöses stolta historia, dess unika fyndplats, stadsbildningen och den stora betydelse för handel som Lödöse hade inte bara för hela västra delen av vårt land, menar signaturen. Bild: STEFAN BENNHAGE

Lödöses stolta historia nämndes knappt i TV-programmet

Det enda om Lödöse som blir sagt är några korta ord om barnleksaker? menar signaturen Besviken Lödösebo.

ANNONS
|

Så var det söndagskväll och SVT visar Historien om Sverige. Denna gång handlar det om medeltid, det vill säga Lödöses storhetstid i svensk historia. Men, det enda om Lödöse som blir sagt är några korta ord om barnleksaker?

Lödöses stolta historia, dess unika fyndplats, stadsbildningen och den stora betydelse för handel som Lödöse hade inte bara för hela västra delen av vårt land utan i god konkurrens för andra delar av landet. Vägen till Skara, handel och hamnen i Lödöse, utposten mot havet, sist men inte minst den unika mynttillverkningen. Inget nämns i programmet?

Vi får väl göra en egen TV-serie, material finns ju. Och det tackar vi postumt Rune Ekre som gjort Lödöses storhetstid till ett märkbart avtryck i vår svenska historia, utan storslagna TV-program.

ANNONS

Besviken Lödösebo

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS