LOV - spel för galleriet

En lag är en lag - den måste följas. Iallafall för privatpersoner och företag.

ANNONS
|

Men för en kommun gäller uppenbarligen annat. Hur kan det annars vara så att en kommun kan välja om de vill följa LOV - Lagen om valfrihetssystem? En lag som funnits sedan 2009.

Nej en kommun behöver inte följa denna lag. I Trollhättan vet givetvis våra politiker vad som är bäst, och storebror ska bestämma över alla.

Jag hade en anhörig, som bodde i en annan kommun. En kommun som följer lagen och där vi kunde välja ett privat alternativ till hemtjänst. Hemtjänsten som vår anhörig valt fungerade utomordentligt bra! Hen hade hjälp fyr gånger per dag. Istället för att det ständigt kom olika personal med det kommunala alternativet (vilket till och med biståndshandläggaren sa – väljer du kommunen är det 30 olika väljer du privat är det alltid samma personal), så var det högst 7-8 olika personer som kom under en hel vecka. Fanns alltid en ansvarig för förmiddagspassen och en för eftermiddagen. I köket låg pärmen, där de alltid signerade, och skrev en rad om något hänt. Till exempel, "N pigg och glad", " N var ledsen i dag, ville inte äta". "N lite sämre, kolla upp extra ikväll". När jag som anhörig kom hem, kunde jag då läsa och se hur veckan varit, och jag kunde se vem som varit där. Och då också se att under en vecka var det högst åtta olika signaturer.

ANNONS

Jag som anhörig kunde alltid ringa och fråga och de kontaktade mig om de såg någon förändring som oroade. Under sina sista år fick min anhörig ha samma personer omkring sig, som kändes igen och tilltalades med namn.

Och så var det maten, givetvis är nu inte detta ett alternativ för Trollhättans stad. Det var en lokal Ica Kvantum butik som levererade den färdiglagade maten. Men det var ett fantastiskt bra alternativ!

Varje fredag gick en i personalen igenom nästa veckas meny. Varje veckodag fanns tre olika rätter att välja mellan: kött, fisk, + ett annat alternativ.

Med hjälp av hemtjänsten gick de igenom och kryssade i ett alternativ för varje dag. Sedan hämtades maten hos leverantören på morgonen, och togs med ut på dagen.

Så om bara viljan finns så finns det alternativ för Trollhättans stad också. Om man nu vågar se på andra som gör saker bättre än de fullkomliga Trollhättepolitikerna.

Laglydig

ANNONS