Magdalena Andersson – dra tillbaka Natoansökan

Vi vill inte se hur du dag efter dag, bli allt blekare och flackar med blicken när du mals ned i stormakternas vidriga maktspel.

ANNONS
|

Då slipper du krama president Biden och lämna ut kurder vilket skapar ännu större problem när president Erdogan drar åt tumskruvarna. Då slipper du skicka svenska pojkar att kriga och dö i Natos många förödande krig runt om i världen, även i länder som inte är med i Nato. Då kan du få tid att ägna dig åt att stoppa gängkrigen och dödsskjutningarna i vårt eget land som är de högsta i Europa.

Då kan du med stolthet återupprätta Sverige som ett uppskattat, alliansfritt land som kan bidra till avspänning genom diplomati, samtal och förhandlingar i stället för att satsa på militär upprustning inom krigsalliansen Nato som kan leda till ett nytt världskrig.

ANNONS

Jag utgår från att du vill se en annan utveckling än den vi nu är inne i. Då får du själv ta taktpinnen göra dig av med din närmaste rådgivare, statssekreterare Oscar Stenström med ansvar för utrikesfrågor och säkerhetspolitisk rådgivare i statsrådsberedningen.

Stenström, fick du i famnen av Mikael Damberg, som varit hans statssekreterare. I den egenskapen bröt Stenström och Damberg med en helig svensk princip; att inte sälja vapen till diktaturen Saudiarabien. Stenström tog med sig Jacob Wallenberg, och Saab-representanter till Saudiarabien för att sälja Saab 37 Viggen.

I Aftonbladet försvarar sig Stenström med att - statsminister Stefan Löfven är inte med på resan. Men han menar att exportfrämjande åtgärder är viktiga, bland annat för att skapa fler jobb i Sverige.

Det är viktigt att vara över hela världen och se till att svenska produkter kan exporteras, säger den fullkomligt skrupelfrie Oscar Stenström som även varit utrikespolitisk rådgivare åt Stefan Löfven.

Rune Lanestrand

krigsplacerad 20 år i beredskapsnämnden för psykologiskt försvar

ANNONS