min gamla mamma
Har tagit upp detta tidigare med chefer och arbetskamrater och har fått till svar att "det är ju så man ska säga nu", menar signaturen. Bild: Pontus Lundahl/TT

”Mamma är ingen brukare – hon är min gamla mamma”

Har även frågat anhöriga vad de tycker om ordet brukare och fick detta svaret, menar signaturen Våra gamla är inga brukare.

ANNONS
|

Replik på ”Sluta kalla äldre för “brukare” – det finns bättre ord”.

Jag jobbar på ett äldreboende och det skulle aldrig falla mig in att kalla våra gamla för brukare. Tycker också att det låter som missbrukare med mera, som du skrev. Har tagit upp detta tidigare med chefer och arbetskamrater och har fått till svar att "det är ju så man ska säga nu". Vadå ska? Bestämmer inte våra gamla det själva vad de vill bli kallade för? Har man inte i alla tider sagt att: idag flyttar Asta in.

Inte: idag får vi en ny brukare som heter Asta. Om jag själv skulle bli kallad för brukare när jag blir gammal och flyttar in på ett boende, så skulle jag nog blivit förbannad. Har även frågat anhöriga vad de tycker om ordet brukare och fick ett bra svar av en. "Min mamma är ingen brukare – hon är min gamla mamma”.

ANNONS

Våra gamla är inga brukare

ANNONS