kylda matlådor
Ni gick i val på valmöjlighet, ert val var att handla fryslådor från affären, uttrycker signaturen Nettan.

Maten till våra äldre bör väl lagas i nya storköket

Gör i alla fall detta rätt och låt staden laga maten. Ni politiker skäms verkligen inte för något, menar signaturen Nettan.

ANNONS
|

Skamligt att inte utnyttja vårt nya storkök för mat till våra äldre . Men Peter Eriksson vill kanske äta färdiga fryslådor från affären. Börja gärna nu och ät dem under ett års tid dagligen. Ni gick i val på valmöjlighet, ert val var att handla fryslådor från affären.

Gör i alla fall detta rätt och låt staden laga maten. Ni politiker skäms verkligen inte för något. Vet inte vad mer ni kommer förstöra innan ni är klara .

Nettan

LÄS MER:Trollhättan förlänger inte avtalet med Sodexo – äldre ska handla mat på nätet

Svar direkt:

Matlådorna som levererats genom hemtjänsten i Trollhättan har av många inte varit uppskattade. Om kommunen ska laga maten i framtiden till hemtjänsten kommer avtalet med nuvarande leverantör behöva förlängas ett år till eftersom man inte är klara än. Vi ser istället värdet av att man själv får välja vad man vill äta. Genom att skapa servicegrupper som hjälper till att beställa maten så ökar vi utbudet avsevärt.

ANNONS

Vi kunde så sent som för någon vecka sedan läsa i ett reportage i TTELA om ett av alla de företag som producerar måltider lokalt, som är beläget här i Trollhättan och som är mycket uppskattat för den mat de lagar. Med vårt beslut ökar vi valfriheten, får nöjdare invånare som har hemtjänst och vi skapar förutsättning för fler arbetstillfällen lokalt.

Peter Eriksson

Kommunstyrelsens ordförande Trollhättans stad

ANNONS