Nu är det hög tid att tänka om och tänka rätt, menar skribenten.
Nu är det hög tid att tänka om och tänka rätt, menar skribenten. Bild: ANNACARIN ISAKSSON

Melleruds kommun kör äldreomsorgen i botten

Nu är det hög tid att tänka om och tänka rätt, menar skribenten.

ANNONS

Replik på ”Politiker vakna – var rädd om våra välfärdsarbetare!”.

Jovisst, Melleruds kommun håller på att köra äldreomsorgen i botten. Det får inte bara handla om ekonomi, som det tycks göra. Det handlar om brukarnas välmående och även om personalens välmående. Men detta tycks politiker och tjänstemän strunta i.

Med fina ord och möten försöker kommunen lura i personalen att detta med nya scheman ska bli så bra. Det ska bli så kallade påverkningsbara scheman. Att personalen ska kunna gå in och önska hur de ska arbeta. Men även chefer kan gå in och ändra i schemaraderna som de behagar, verkar ändå som att arbetsgivaren blir vinnare i detta.

ANNONS

För mycket ändrande hit och dit väcker oro hos personalen och de kan inte planera sina liv som tidigare. Det sägs att personalen ska ha en tvådagarsledighet varje vecka, men detta är ren lögn. Istället har det gjorts schema där de får 2–3 veckor med sex arbetsdagar istället. Personalen får nöja sig med sex tillfällen på åtta veckor då de får en tvådagarsledighet. Tredagarsledigheter som är önskvärt behövs inte har det sagts. Ofta blir det bara endagsledighet mellan passen.

Detta kommer i längden leda till trött personal, mer sjukskrivningar, svårigheter att få tag i ny personal och personal som slutar. Nu är det hög tid att tänka om och tänka rätt. Vi ska inte gå tillbaka till det gamla klassamhället, där personalen behandlas som mer eller mindre livegna. Istället ska personalen själva vara med och göra sina schema. Det är de som vet bäst!

Mellerud var en bra kommun att arbeta i, men nu strävar den mot botten. Varför? Nej, det är nog nu med kommunens dumheter.

Stina

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS