Nu behöver vi få ordning på Sverige. Det börjar med att du röstar för maktskifte den 11 september, skriver debattörerna.
Nu behöver vi få ordning på Sverige. Det börjar med att du röstar för maktskifte den 11 september, skriver debattörerna. Bild: Izabelle Nordfjell/TT

(M)er i plånboken för Sveriges alla pensionärer

Nu behöver vi få ordning på Sverige. Det börjar med att du röstar för maktskifte den 11 september, skriver debattörerna.

ANNONS
|

Svar på: ”Trots M och SDs motstånd – nu höjs pensionerna!

Om mindre än två månader går Sverige till val. Vi hoppas på en hård men samtidigt schyst och saklig valrörelse som tydliggör alternativen inom svensk politik. Dessvärre verkar socialdemokraterna ha gjort smutskastning och osakliga attacker till en bärande del av sin kampanj. Ett exempel på detta är debattartikeln här i ttela (13/7) där Socialdemokraternas partisekreterare tillsammans med de tre s-märkta riksdagsledamöterna från Fyrbodal anklagar oss moderater för att vara motståndare mot höjd pension. Inget kunde vara mer fel. Men till skillnad från S anser vi moderater att alla pensionärer förtjänar höjd pension. Vi anser också att det är viktigt att upprätthålla det så kallade respektavståndet i pensionssystemet, alltså att det ska vara en skillnad i hur hög pension man får beroende på om man arbetat eller inte. Det är inte rättvist att en undersköterska som jobbat och slitit hela livet får lika mycket i pension som den som aldrig jobbat en dag i sitt liv.

ANNONS

Moderaterna lade, tillsammans med SD, KD och L ett samlat förslag om hur ekonomin för Sveriges alla pensionärer kan förbättras samtidigt som principen om att det ska löna sig att arbeta värnas.

Vårt förslag innehöll tre delar. För det första 1000 kronor mer i plånboken varje månad för de sämst ställda pensionärerna. För det andra sänkt skatt på pension och för det tredje införandet av en särskild ”gas” i pensionssystemet som ger högre pensioner när landets ekonomi är god. Detta är de facto vad Moderaterna drivit under våren. Dessvärre valde Centerpartiet att göra gemensam sak med S, V och MP. Hade C istället valt vår sida i politiken hade alla pensionärer fått höjd pension.

Om mindre än två månader är det val i Sverige. Då kan du rösta fram en ny regering som kan få ordning på Sverige. En regering som kan ge alla Sveriges pensionärer mer pengar i plånboken, inte bara genom höjd pension utan också genom längre drivmedelspriser.

En regering som tar i tu med den elkris som den rödgröna politiken skapat och som hushåll såväl som företag nu får betala dyrt för med skenande elpriser.

Sett ur ett längre perspektiv är det enbart genom en stark arbetslinje och en politik för fler jobb som pensionerna kan bli högre och resurserna till välfärden större. Socialdemokraternas bidragslinje har lett till att Sverige har 1,3 miljoner människor i arbetsför ålder som inte kan försörja sig själva och en rekordhög långtidsarbetslöshet. Nu behöver vi få ordning på Sverige. Det börjar med att du röstar för maktskifte den 11 september.

ANNONS

Johan Hultberg (M)

Ann-Sofie Alm (M)

Cecilia Gustafsson (M)

ANNONS