Forskning har visat att fysisk aktivitet i skolan är bra för elevernas motorik och förbättrar elevernas övriga resultat i skolan, menar signaturen Arg elev.
Forskning har visat att fysisk aktivitet i skolan är bra för elevernas motorik och förbättrar elevernas övriga resultat i skolan, menar signaturen Arg elev. Bild: Anders Wiklund/TT

Mer idrott i skolan ger piggare elever och bättre resultat

Vill vi ha piggare elever med bättre skolresultat bör vi införa ännu mer idrott och fysisk aktivitet i skolan, menar signaturen Arg elev.

ANNONS
|

Man får höra mycket om att elever i skolan inte kan sitta stilla en hel lektion och inte fokusera eller prestera på topp. Under dagen tappar man mycket viktig information som man behöver ha med sig hela vägen tills man slutar nian. Man får sämre betyg och kanske behöver man gå om en klass. Detta måste stoppas!

En sak som att man inte har råd att gå i någon sport och gärna vill göra någon slags aktivitet, men inte kan för att man inte har tillräckligt med pengar är inte okej i Sverige! Barn som drabbas av detta blir ledsna och uttråkade över att deras föräldrar inte har råd.

ANNONS

En annan sak som att man får bättre hälsa och kondition gör att man mår bättre och orkar en hel skoldag. Man får mer kunskap och arbetar mera koncentrerat än om man bara har suttit en hel dag utan någon idrott.

En ytterligare sak som att forskning har visat att fysisk aktivitet i skolan är bra för elevernas motorik och förbättrar elevernas övriga resultat i skolan. Vill vi ha piggare elever med bättre skolresultat bör vi införa ännu mer idrott och fysisk aktivitet i skolan.

Med det menar jag att det ska finnas mer idrott på skolan och att det finns utrustning för olika prova på sporter som gör att fler blir intresserade av idrott. Man kan bjuda in föreningar som berättar om sporten. De flesta föreningar har prova på dagar som är gratis. Se till så att det händer så får alla bättre hälsa och lättare att lära i skolan.

Arg elev

ANNONS