Barnen berättade för mig att deras resurs inte kommer fortsätta på hösten på grund av sparande i Vänersborgs kommun, uttrycker signaturen ” En oroad vårdnadshavare”.
Barnen berättade för mig att deras resurs inte kommer fortsätta på hösten på grund av sparande i Vänersborgs kommun, uttrycker signaturen ” En oroad vårdnadshavare”. Bild: Isabell Höjman/TT

Mina barn får inte den stöttning de har rätt till!

Barnen berättade för mig att deras resurs inte kommer fortsätta på hösten på grund av sparande i Vänersborgs kommun, uttrycker signaturen ” En oroad vårdnadshavare”.

ANNONS
|

I onsdags var det en fantastisk på högtid – nämligen högstadiets avslutning i Vänersborg kommun. Mina barn sa att äntligen blir det sommarlov för att njuta av solen och lång ledighet. De var otroligt glada. Jag var oroad och irriterad av all nedskärning, resursminskning, och sparande som pågår nu. Jag har två barn som har stort behov stöttning av studiehandledning och modersmålslärare. Men mina barn berättade för mig att deras resurs inte kommer fortsätta på hösten på grund av sparande.

Studiehandledning på modersmålet kan vara en extra anpassning eller en form av särskilt stöd.

Extra anpassning är en stödinsats av mindre ingripande karaktär som normalt är möjlig att genomföra inom ramen för den ordinarie undervisningen. Särskilt stöd handlar om insatser av mer ingripande karaktär som normalt inte är möjliga att genomföra inom ramen för den ordinarie undervisningen. Särskilt stöd beslutas i ett åtgärdsprogram.

ANNONS

Den studiehandledning som ska ges till nyanlända elever som tagits emot i högstadiet och som fått sina kunskaper bedömda är inte en form av särskilt stöd och ska inte dokumenteras i ett åtgärdsprogram.

Källor: 3 kapitlet 5-12 och 12 paragrafen skollagen samt ”Kommentarer till Skolverkets allmänna råd om arbete med extra anpassningar, särskilt stöd och åtgärdsprogram, sidan 8”.

Min fråga är varför väljer inte Vänersborgs kommun att följa skollagen?

En oroad vårdnadshavare

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS