För att inte dessa ungdomar ska hamna snett i livet, menar debattören.
För att inte dessa ungdomar ska hamna snett i livet, menar debattören. Bild: Roger Larsson

Motorintresserad ungdom bör få meka som sysselsättning

För att inte dessa ungdomar ska hamna snett i livet, menar debattören.

ANNONS

Idag saknar många av stadens ungdomar meningsfull sysselsättning på sin fritid. Det finns ungdomar som inte vill vara på stadens fritidsgårdar då detta inte ger tillräcklig tillfredsställelse som många anser. Många vill ha en konkret meningsfull sysselsättning där de kan arbeta mer fysiskt efter skoldagens slut. För att inte dessa ungdomar ska hamna snett i livet, driva runt på stan eller hamna i kriminella gäng så föreslår Liberalerna en alternativ meningsfull sysselsättning för stadens tonåringar.

Att få testa nya saker i en trygg miljö, få byta erfarenheter och tankar med andra inom samma intresseområde är därför viktig. Det finns ungdomar som lever i ett utanförskap vilket kan leda till att de kan ha svårt för att tro att de kan lyckas med något.

ANNONS

En meningsfull sysselsättning skulle också skapa arbetstillfällen för några arbetssökande då de kan vara med som handledare och driva verksamheten. Därför vill Liberalerna införa en träffpunkt vid någon ledig lokal i Trollhättans stad där ungdomar kan få greja och skruva med sin A-traktor eller moped. En meningsfull sysselsättning för ungdomar med motorintresse bör vara möjligt att införa.

Jimmy Johansson (L)

ANNONS