Finns ingen rim och reson längre. Eller man kan säga mycket vill ha mer!, menar signaturen.
Finns ingen rim och reson längre. Eller man kan säga mycket vill ha mer!, menar signaturen. Bild: Alingsås Tidning

Mycket vill ha mer

Finns ingen rim och reson längre. Eller man kan säga mycket vill ha mer!, menar signaturen.

ANNONS

Läser i tidningen att politiker i Mellerud har rätten att söka omställningsstöd på 875 000 kronor. De får lov till detta, även om de har ett nytt jobb och på så vis ny lön. Skattebetalarna står för kostnaden (hårda bud i Mellerud, kanske …)! Säkerligen finns samma möjligheter för alla politiker i vårt långa land. Finns det någon ”vanlig” arbetare som har samma möjligheter, tror inte det? Mister man sitt jobb är det att söka nytt arbete och det, utan omställningsstöd.

På tv säger de att Kammarkollegiet inte finner några märkligheter i att politiska partier kan nyttja kryphål i lagen och på så vis fuska med partibidrag. 5 av 8 partier har granskats. Kammarkollegiet har inte funnit att så har skett, utan litar på revisorers ord. Men möjligheten finns – och man kan inte veta om det finns bulvaner. I nästa nyhetssändning, eller om det är i samma, nämns att regeringen ska ta itu med att bekämpa den organiserade brottsligheten. Ingår där även partiers möjlighet/kryphål i lagen för bidragsfusk? Gäller det inte också den totala orättvisan mot alla svenska vanliga människor – som inte har samma möjligheter till omställningsstöd, fallskärmar och allt vad det heter?

ANNONS

Jag menar att det finns människor på poster i samhället som rent ut sagt misskött sig i sitt jobb, men ändå kan plocka med sig ersättning för utfört verk. Det borde vara omöjligt. Kammarkollegiet har samtidigt beslutat att inte kräva att Sverigedemokraterna redovisar för de över fem miljoner kronor som kommit in, anonyma bidrag. Varför inte? Var det inte 5 av 8 partier som hade granskats? Tydligen bara 4.

Tycker att ”högre” folk i vårt samhälle blivit till parasiter. Suger ut det som finns att suga ut. Samvete och heder finns inte? Min årsinkomst ligger på 121 000 kronor (sjukersättning) och sedan dras det skatt på det. Skatt, som då bland annat går till 875 000 kronors omställningsstöds behövande. SKÄMS!

Knaperiknus

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS