Kvinna sitter vid sin dator och läser sina mejl.
Samtal om brådskande saker som snabbt måste fixas, det tar bara en liten stund. Detta är en trend på arbetsmarknaden som pågått en längre tid och som oroar oss starkt, menar debattörer. Bild: Hasse Holmberg / TT

Nej till teams-chattar och jobbmejl på semestervilan

Samtal om brådskande saker som snabbt måste fixas, det tar bara en liten stund. Detta är en trend på arbetsmarknaden som pågått en längre tid och som oroar oss starkt, menar debattörer.

ANNONS

Nu närmar sig semester och en efterlängtad ledighet. Tid för avkoppling, bortkoppling och en möjlighet att ta dagen som den kommer. Eller?

Tyvärr är det många av oss som kommer få semestern störd av Teams-chattar och jobbmejl. Samtal om brådskande saker som snabbt måste fixas, det tar bara en liten stund. Detta är en trend på arbetsmarknaden som pågått en längre tid och som oroar oss starkt.

Enligt en ny rapport från Arbetsmiljöverket dör cirka 3000 personer varje år i förtid av sjukdomar eller skador orsakade av ohälsosamma arbetsmiljöer. Bara av jobbstress dör drygt 700 personer varje år och fler riskerar det att bli i framtiden. Din arbetsmiljö är med andra ord livsviktig. Din återhämtning och möjlighet att koppla bort jobbet likaså.

ANNONS

Det som är bra med det nya arbetslivet är just hur flexibelt det är. Många av oss har i stor utsträckning möjlighet att välja när och var vi jobbar. För många är det en välsignelse. Ett sätt att få ihop livspusslet. För andra blir det en förbannelse eftersom jobbet pockar på, dygnets alla timmar, årets alla dagar.

Arbetsgivaren ska enligt lag organisera arbetet så att du har minst fyra veckors sammanhängande semesterledighet under sommarmånaderna, om inte annat branschavtal gäller. Du har ingen skyldighet att vara anträffbar på mobil eller mejl under semestern. Du ska inte heller ha beredskap eller jour under semestern.

Balansen mellan din jobbtid och fritid är oerhört viktig. Allt för många blir sjuka av jobbstressen idag, mycket på grund av otydliga ramar på arbetsplatsen och helt orimliga krav på tillgänglighet. Med en tillgänglighetspolicy kan regler skapas där alla på arbetsplatsen vet vad som gäller och där olika behov kan tas i beaktande. Unionen uppmanar alla anställda att prata med arbetsgivaren och få en tillgänglighetspolicy på plats. Vi hjälper er gärna att komma igång.

Så prioritera nu din egen tid under semestern. Semestern är livsviktig vare sig du är anställd eller arbetsgivare. Njut av din välförtjänta ledighet och ha en riktigt skön sommar.

ANNONS

Benny Olsson,

regionordförande Unionen Skaraborg/Väst

Johan Bäcklund,

regionchef Unionen Skaraborg/Väst

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS