Varför ska en enskild företagares intressen få gå före och expandera på strandskyddat område? menar skribenten.
Varför ska en enskild företagares intressen få gå före och expandera på strandskyddat område? menar skribenten. Bild: Kent Eng

Önskar oss sittplatser för ett lugnt ställe att rasta på

Varför ska en enskild företagares intressen få gå före och expandera på strandskyddat område? menar skribenten.

ANNONS

Hoppas innerligt att politikerna i byggnadsnämnden lyssnar till länsstyrelsen och tjänstemännen och säger nej till Bert Karlssons önskemål om att få bygga ut Ursand. Varför ska en enskild företagares intressen få gå före och expandera på strandskyddat område?

I artikeln i TTELA den 22 juni står tydligt att nuvarande detaljplan gäller, men det kan herr Karlsson "överhuvudtaget inte förstå". Strandskyddet är till "för att ge allmänheten tillgång till strandområden, samt bevara goda livsvillkor för djur och växtlighet"

Överallt där det byggs ut i stor skala blir det åverkan på naturen, men det är förstås inget som oppositionen på den borgerliga sidan tar hänsyn till, om möjligheten att tjäna pengar finns. Märkligt om Ursand står och faller med att utvecklingen står still ett visst antal år. Önskvärt vore ju om kommunen till viss del kunde bidra med att röja upp detta område. Kanske med sittplatser för oss som kommer på besök med båt, cykel eller vandrar dit och vill ha ett lugnt ställe att rasta på.

ANNONS

Naturvän

ANNONS