Öppet brev till Västtrafik och Trollhättans stad

Det är många som åker ner och får rådgivning - det har inte ni räknat med i era mätningar. Kanske var det under pandemin ni mätte? frågar sig skribenten.

ANNONS

Ö

Bild: Stefan Bennhage

Ser ni inte vad som händer? Detta kommer att ske 2023 och 2024. Ni vill gärna att fler resenärer ska åka med er! Ska ni ta bort försäljningsstället Tidpunkten i Trollhättan. Det är många som åker ner och får rådgivning - det har inte ni räknat med i era mätningar. Kanske var det under pandemin ni mätte?

Sedan ska ni ta bort servicelinjen som alla med funktionshinder åker med samt att det är en trygghet. Resan bidrar också mycket till det sociala för många resenärer.

Är det till busslinje 23 vi ska byta? Det innebär att hela Klintvägen/ Hjortmossegatan kommer bli ett svart hål. Det är många med funktionshinder som inte klarar och gå ner till Familjehuset. Drottninggatan är redan högt trafikerad. Plus att servicelinjen 52 tas bort från dessa gator. Om även 53, servicelinjen, försvinner kommer det bli svårt för många som bor uppe på Skogshöjden och ta sig till Överby. Att du måste byta två bussar är besvärligt och de får lång sträcka och gå till hållplatserna. Det är inte lätt för dem som är rörelsehindrade att ta sig till Överby köpcentrum.

ANNONS

Varför går inga busslinjer mellan Innovatum ifrån Bergkullevägen?

Vart är det på väg? Västtrafik blir snarare till det sämre än bättre för oss som har ett funktionshinder. Stopp! Nu räcker det att skylla på att ingen använder bussen eller Tidpunkten. Ni kan inte bara mäta efter fågelvägen!

En som undrar om framtiden

Svar direkt:

Vi förstår att stängningen av flera butiker kan kännas ovant för de som är vana vid att få hjälp av vår butikspersonal. Vi kommer fortfarande erbjuda försäljning av biljetter hos våra 240 försäljningsombud. Att fler och fler köper biljett digitalt och har kontakt med oss online eller via telefon är en trend som eskalerat under pandemin och som håller i sig trots att resandet med kollektivtrafiken återhämtar sig.

När vi planerar trafiken utgår vi från hur resandet ser ut och vad som blir bäst för flest. Servicelinjerna i Trollhättan är en rest från tiden då den allmänna kollektivtrafiken inte var tillgänglighetsanpassad i lika hög grad som idag. Vi erbjuder trafik enligt de riktlinjer som beslutats politiskt i regionen. Om en kommun eller stad önskar mer utökning av trafikutbudet än det som regionen erbjuder, finns möjlighet till tillköp av exempelvis Flextrafik eller Flexlinjen, som båda utförs i vår regi. De förändringar som genomförs i Trollhättan i oktober 2023 kommer innebära elbussar, längre fordon samt mer trafik på kvällar och helger.

ANNONS

Önskar du rådgivning eller hjälp med att söka din resväg är du alltid välkommen att kontakta vår kundservice som gärna hjälper till.

Frida Antonsson,

Västtrafik

Även Trollhättans stad har erbjudits att besvara men har avböjt. Insändarredaktionen.

ANNONS