Nobelfirandet
Jag förstår reaktionen som bygger på Rysslands invasion av Ukraina, menar skribenten Kokab Faris. Bild: Pontus Lundahl/TT

Partiledare har inte reagerat tidigare inför Nobelfirandet?

Jag förstår reaktionen som bygger på Rysslands invasion av Ukraina, menar skribenten Kokab Faris.

ANNONS
|

Jag bara undrar hur det kommer sig att vissa partiledare reagerar efter beskedet att Rysslands och Belarus ambassadörer är bjudna till Nobelfirandet. Jag förstår reaktionen som bygger på Rysslands invasion av Ukraina, och vissa partiledare vägrar att gå på en tillställning där representanter för regimen i Ryssland som bedriver ett vidrigt och illegalt krig i Ukraina finns med.

Och jag undrar också hur det kommer sig att de här partierna aldrig reagerat så mot George W Bush och Tony Blair när USA och Storbritannien invaderade Irak 2003, och förvandlade Irak till ruiner som styrs av islamister. Eller varför inte mot Barack Obama och Nicolas Sarkozy när Natos bombkrig 2011 förvandlade Libyen som hade Afrikas högsta levnadsstandard till det laglösa kaos som landet är idag.

ANNONS

Det verkar finnas olika regler för hur olika länder får agera beroende på vilket förhållande de har till USA.

Om partiledarna är så rättvisa och är måna om mänskliga rättigheter så borde de också reagera och inte gå när USAs och Storbritanniens representanter finns med i Nobelfirandet.

Kokab Faris

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS