slutenvård psykiatri
Vet inte var vi ska arbeta eller när vi ska ha semester, trots att vår semesterplanering redan var klar, menar signaturen. Bild: Johan Nilsson/TT

Patienterna får inte bli sjuka på sommaren

I förrgår meddelade de abrupt att de ändrat sig! Så nu stängs vår avdelning för tredje sommaren i rad, menar signaturen.

ANNONS
|

Personalen på vår psykiatriska slutenvårdsavdelning på Brinkåsen blev lovade av ledningen för några veckor sedan, att vår avdelning inte ska stängas i sommar och att vi inte ska bli flyttade runt på andra arbetsplatser.

Vi drog en lättnadens suck, då de stängt vår avdelning de senaste två somrarna. Men ack vad vi bedrog oss; ett löfte från ledningen är uppenbarligen inte värt ett dugg.

I förrgår meddelade de abrupt att de ändrat sig! Så nu stängs vår avdelning för tredje sommaren i rad. Vet inte var vi ska arbeta eller när vi ska ha semester, trots att vår semesterplanering redan var klar. Nu rycks den upp!

ANNONS

Och patienterna? Ja de får ha vett på att inte bli sjuka i samma omfattning på sommaren.

Trött och uppgiven psykiatrianställd i NU-sjukvården

Svar direkt:

Jag beklagar att det har blivit nödvändigt att ändra årets planering där vi skulle ha följt rättviseprincipen som innebär att avdelningarna turas om att ha stängt under sommaren.

Naturligtvis strävar vi efter att ta hänsyn till medarbetarnas önskemål när det gäller semester och ledighet, men det är verksamhetens behov och patientsäkerheten som ligger till grund för beslutet. Den här förändringen kommer inte att fördröja planeringen av semestern.

Vår avsikt är fortfarande att informera medarbetare om beviljad semesterledighet i god tid enligt våra riktlinjer, vilket innebär att det sker minst två månader innan semesterperiodens början.

Rose-Marie Sandberg

Områdeschef, NU-sjukvården

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS