Röjer regnskog för att odla sojabönor

Hur mycket regnskog tror du det behövs varje år, för att det ska säljas sojabönor till både Sverige och andra länder? frågar sig signaturen.

ANNONS

Replik på ”Varje dag borde skolan ha en vegetarisk/vegansk maträtt”.

Det är väl ok att ha en rätt/dag som är vegetarisk eller vegansk, så allas smaker finns med i skolan. Men dina argument nummer två och tre håller jag inte med dig om.

Hur mycket energi tror du att det går åt, när de röjer en massa regnskog för att odla sojabönor, som bara kan odlas ett år och sen måste de röja mer regnskog för att kunna odla nya sojabönor? Hur mycket regnskog tror du det behövs varje år, för att det ska säljas sojabönor till både Sverige och andra länder? Som ni sen äter efter att den är processad, som bland annat "kött"?

ANNONS

Denna regnskog, som är vår planets "lungor", hur tror du vår jord ser ut, utan dessa lungor? Torr och öde skulle jag vilja säga.

Dessutom är det inte billigt att handla dessa varor som ni vegetarianer/veganer äter och det är absolut inte miljövänligare att handla dessa sojabönor, som gör att vår jord blir utan sina lungor och gröna skogar. (som bland annat ser till att vi får vårt syre för att kunna andas).

Den dag de kan producera dessa sojabönor i de mängder här i Sverige, som behövs för de som vill ha dem här i Sverige, till ett rimligt pris, då är det miljövänligt, men inte förr.

En som ser lite längre än näsan räcker, när det gäller miljön

ANNONS