Rösta på e-förslag om ett ungdomsråd i Lilla Edet

Ungdomsrådet finns till för att stärka ungdomars möjlighet att påverka sådana frågor som allmänt berör ungdomar, menar debattören.

ANNONS

Fram till den sjunde april så kan alla som är folkbokförda i Lilla Edets kommun rösta på e-förslaget “Ungdomsråd startas” som lades fram av förslagsställaren Ulf Folke Rudolf Wetterlund.

Beskrivning av e-förslaget: “Ett ungdomsråd syftar till att öka unga människors möjlighet till inflytande över sin vardag och ska fungera både som inspiration och rådgivare för politiska beslut.

Ungdomsrådet finns till för att stärka ungdomars möjlighet att påverka sådana frågor som allmänt berör ungdomar. Genom arbetet i ungdomsrådet är det möjligt för ungdomarna att bättra på sin förmåga för att driva egna frågor, argumentera och få värdefull kunskap om samhället.

ANNONS

Ungdomarna har, genom ungdomsrådet, möjlighet att aktivt arbeta för förändringar i den kommunala verksamheten. De kan informera om och ge förslag till lämpliga anpassningar av det utbud som berör yngres möjligheter till en god livskvalitet.

Ungdomsrådet kan initiera nya frågor i nämnder/kommunstyrelsen och förvaltningar. Ungdomarna tar också initiativ till och för dialoger med tjänstemän, chefer och politiker inom utvalda sakområden.

Jag önskar att det startas ett kommunalt ungdomsråd här i vår kommun. Ta gärna hjälp av Ale kommun som har ett väl fungerande arbete med sitt ungdomsråd.

Man kan rösta på förslaget genom att logga in i med sin personliga e-legitimation via ”Mina sidor” på Lilla Edets kommuns hemsida, och efter det klicka på "tjänster" sedan "e-förslag" och sist så klickar man på "aktiva förslag", väljer aktuellt förslag och röstar via den gröna "rösta" rutan. Glöm inte att rösta på e-förslaget “Ungdomsråd startas” av Ulf Folke Rudolf Wetterlund!

Olivia Karlsson Lexberg,

ordförande SSU Lilla Edet

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS