(S) gör allt de kan för att förminska och svartmåla oss

Men rent krasst så visar det bara på att de inte har en aning om hur de ska formera sig för att driva oppositionspolitik, menar debattören.

ANNONS
|

Replik på ”Har Trollhättan fått ett auktoritärt styre?”.

Socialdemokraterna gör allt de kan för att förminska och svartmåla oss i Trollhättans nya styre. Men rent krasst så visar det bara på att de inte har en aning om hur de ska formera sig för att driva oppositionspolitik.

Att Sten Åke Kjell i sin roll som avgående ordförande skäller ut styrelseledamöter och förminskar dem, så till den milda grad att man måste bryta mötet är rent ut sagt pinsamt. Detta när de moderata ledamöterna ifrågasatte varför de i sin roll som representanter för Kraftstaden skulle sälja en fastighet till ett pris som var långt under marknadsvärdet. Anklagelsen om att jag agerar auktoritärt när vi inte vill ta ett tilläggsyrkande på sittande fullmäktigemöte blir i sammanhanget närmast komiskt.

ANNONS

Att ärendet som rör en renovering av centralköket skulle vara dåligt berett är även det ett försök till svartmålning. Det som stör Sten Åke och hans socialdemokratiska kompisar är att jag som ordförande vägrade anta det anbud som låg på bordet när det var uppe i lokalstyrgruppen, eftersom jag ansåg att prislappen var för hög. Kraftstaden fick tillbaka ärendet med ett tydligt uppdrag att få ner prislappen, annars så kommer det upphandlas igen. Inga muntra miner då vill jag lova. När ärendet kom tillbaka några veckor senare var prislappen 13,5 miljoner kronor lägre.

En sak är säker. Redan efter tre månader in på året har vi i det nya styret visat att vi får saker gjorda. Och mer är på gång. Ett tips är att ni Socialdemokrater använder er energi till att mejsla fram en politik för Trollhättan, i stället för att använda den till härskartekniker och påklistrande av epitet. Bara ett tips.

Peter Eriksson (M)

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS