älgjägare
Det är inte jägarna som vill skjuta ned älgstammen utan dessa beslut tas framförallt av noviser/byråkrater på Naturvårdsverket/Länsstyrelse. Bild: Pontus Lundahl/TT

Så är det i kärlekslivet hos älgarna – punkt slut!

Att du har ett estetiskt arbete och ingen jägare fattar alla som läst din insändare och har ingen som helst aning hur livet på landsbygden, menar signaturen ”Missnöjd jägare”.

ANNONS

Replik på: ”Inte rovdjur som minskar älgstammen utan människan”.

Att du är bosatt i en storstad och älskar varg men traskar varje dag på asfalt märktes direkt av din insändare, men flytta ut från betongen och börja med fårskötsel får du se vad rovdjuren kan ställa till.

Att du har ett estetiskt arbete och ingen jägare fattar alla som läst din insändare och har ingen som helst aning hur livet på landsbygden är och för de människor som bor och försöker försörja sig där.

Hur görs då tilldelningen till Sveriges jaktlag? Tilldelningen av vuxna djur ska vara 50/50-procent tjur-hondjur och det tycker även en övervägande del av jägarna är totalt felaktigt. Varje jägare och person född och uppvuxen på landsbygden med kontakt med en verklighetens lantbrukare fattar att detta är felaktigt, men det fattar inte en storstadsbo som du heller?

ANNONS

Om du möjligtvis känner en lantbrukare som har kor fråga om hen skickar kvigkalvarna eller tjurkalvarna till slakt. Med 100-procent säkerhet kommer hen fråga dig om du är riktigt klok, kraftigt spritpåverkad eller om du driver med lantbrukaren. Det är inte jägarna som vill skjuta ned älgstammen utan dessa beslut tas framförallt av noviser/byråkrater på Naturvårdsverket/Länsstyrelsen med skogsbolagens goda minne som fattar dessa beslut.

Dessa byråkrater har inte fattat hur älgen reproducerar sig, att en älgtjur under brunstperioden ”klarar av ett stort antal brunstiga kor” och ränner runt på stora områden för att uppsöka dessa kor. Tjurarna är absolut inte monogama och älgkorna vill gärna bli betäckta av en stor tjur med stora horn och en bra arvsmassa som kommer att gynna hennes avkomma. Så är det i kärlekslivet hos älgarna punkt slut!

Läs på och skicka nästa insändare till Naturvårdsverket/Länsstyrelsen och fråga dessa byråkrater varför deras beslut uppfattas av noviser som du, att älgstammens minskning beror på jägare och varg. Älgstammens minskning beror på byråkrater som ingenting vet hur älgarna reproducerar sig.

Svaret på din fråga är givetvis: Det är inte jägarna eller vargen som minskat älgstammen utan det är totalt felaktiga beslut tagits av byråkrater på statliga myndigheter.

ANNONS

Missnöjd jägare

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS